‘Golf is mijn passie maar door artrose aan mijn heup speelde ik de laatste jaren teeds minder en altijd met pijn. Gelukkig is dat nu voorbij!’

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 16:16

John Boom

 

Sinds 15 jaar speel ik golf en  doe dat weer met heel veel plezier! Ik heb een grote passie voor golven. Echter de afgelopen jaren, kreeg ik steeds meer moeite met het maken van een swing. Artrose in mijn heup maakte het onmogelijk om goed te golfen. Steeds moest ik weer aanpassingen maken. Ook werd lopen tijdens het golven steeds moeilijker. Zeven kilometer lopen was nog maar amper mogelijk.

 

Ik had veel last gehad van artrose in de heup. Deze artrose in de heup uitte zich in extreme spierpijn in mijn rechter been. Vier jaar geleden  kwam ik bij de orthopeed terecht omdat ik door extreme pijn in mijn been niet meer kon hardlopen. Gewoon lopen werd later ook pijnlijk en zelfs liggen ging niet meer zonder pijn. De orthopeed had al snel de diagnose heup artrose maar vond het nog te vroeg voor een heup operatie om een nieuwe heup. Golven werd nagenoeg onmogelijk en het plezier was weg maar ik zocht altijd/intensief naar een oplossing of een verbetering van mijn klachten en mijn conditie. 

 

Ik ben begin dit jaar in overleg met een fysiotherapeut gestart met krachttraining om de spieren rondom mijn heup sterker te makenSinds drie weken doe ik er ook de AmpCoil behandeling bij. Het resultaat is dat  ik nu al drie weken amper of geen last meer van mijn been en kan ik liggen zonder dat ik die pijn voel.

 

Ik vind het wel moeilijk om uit te leggen wat de behandeling precies inhoud. We zijn allemaal redelijk nuchtere mensen en het klinkt een beetje spiritueel, terwijl dat het helemaal niet is. Nancy Jacobs is een vriendin van me en zij heeft me aangespoord het gewoon te proberen maar als ik het verhaal van iemand anders over de AmpCoil had gehoord, zou ik daar misschien ook zijn geëindigd. Ik ging er met de instelling in van: ´baat het niet, dan schaadt het niet´. Uiteindelijk heeft het wel zeker effect op me gehad. Ik kan het iedereen aanraden die ergens last van heeft.’ 

 

Sinds ik ben begonnen met de AmpCoil behandelingen, kan ik weer zonder pijn golven. Ik kan gewoon weer vier uur een rondje lopen zonder last te hebben. De afgelopen twee weken heb ik zelfs twee golfwedstrijden gewonnen. Allemaal zonder pijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.